18 Nisan 2009 Cumartesi

AKLIN YOLU BİRDİR







Ne demek aklın yolu birdir. Bir, elbette bir ama aklın yolu nasıl bir oluyor. Yaptığımız her ne iş ise o işin en güzelini yapmak sanırım bu tarife bir nebze de olsa cevap verir. Konumuz ARI ve ARICILIK ise en güzelini yapmaya gayret etmek gerekir tabii. Yurt genelinde bahar geldi, devam etmekte ve yağışlarla birlikte hızla yaz ayına doğru ilerlemektedir. Havaların da yağışlı olması güzel fakat olması gereken şuruplama ve varrova mücadelisi için de zorluk çıkmakta.



Arılar baharın güzel havalarında kendilerine düşeni yapıyorlar. Yağış olunca yatmayı kendilerine hayat biçimi olarak seçmişler, olması gereken o. Ya ben ? onlara aman verdirmemeye çalışıyorum, en küçük bir fırsatını bulduğum an hep şurup hem de varrova ilaçlamasını hiç ihmal etmeden yapıyorum. Şuruplama konusunda her zaman yaptığım ve tercih ettiğim KOVAN ARI MİKTARINA BAĞLI OLARAK YAPTIĞIM ŞURUPLAMADA ki 45 gün prensibine uygun olarak, netleştirdiğim tarih ve zamanlarda düşük ölçekten yükselerek artan bir şuruplama PROGRAMI. Kovanın alması gereken şurup miktarında arının almaması durumunda mutlaka o kovanda bir sıkıntı var demektir, mesela ana arı penformansı gibi.



Düzenli, programlı bir bahar bakımı yaz dönemindeki bal durumu ile tam olarak örtüşen bir vazgeçilmezdir. Kovan, ana arı, petek, şuruplama ve ilaçlamalar sonucunda karşımıza çıkan şey MUTLAK BAŞARIDIR.









1 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Bulut,arıya özen göstermeden başarı beklemek hayalcilikten öteye gitmez,çok iyi takipci olmak gerekiyor,yapılması gerekeni doğru zamanda yapmak çoğu problemi başlamadan bitirecektir.Başarı dileklerimle.