21 Şubat 2009 Cumartesi

HİZMET


Geçmiş bir zamanda bir yazı yazmıştım "Herkes işine baksın" diye. Bırakın herkes bildiği işi yapsın. Politikacı siyasetini, öğretmen eğitiçi-öğretiçiliğini, usta sanatını yapsın. Elbette biz de işimizi yapalım. Fakat arıcılık ya da hobi düzeyinde arıcılık başka.

Geçimini arıcılık ile sağlayanlar ve ya farklı bir meslek sahibi olup da hobi düzeyinde arıcılık yapanlar. Geçimini arıcılık, bal ile sağlayanlardan birçokları ve hobi düzeyinde arı ile uğraşanlardan arıcılığı İlmi ve teknik yöntemler ile yapanlar ARICILIĞA ÇOK GÜZEL HİZMET ETMEKTEDİRLER. Atadan, babadan kalma, çevreden duyma arıcılık değil, deneme-yanılma, tartma-ölçme ve bunları çalışmalarına uygulayıp daha güzel neticeye ulaşanların olumlu, müspet sonuçları uygulayarak ARICILIĞA HİZMET ETMEKTE, ülke arıcılığının ileri gitmesi için katkıda bulunmaktadır.

Hobi düzeyinde arıcılık ile ilgilenenlerden uygun vakit , arı kovan miktarının azlığı ya da biraz daha merak olgusundan olsa sanırım daha etkinler.

Hobi arıcılık öyle sanıyorum ki Ülkemiz arıcılığı için ileriye doğru, atılımcı, lokomotif bir yapı oluşturup, ivme kazandırmış olsa gerek.

1 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Ahmet bey,düşüncelerinizde haklısınız,profosyenelce uğraşanlarla ,hobi olarak yapanlar mutlaka bu işin daha cazip ve çekici hale gelmesi,ilerlemesi için uğraşmaları gerektiğine inanıyorum.Saygılarımla