24 Şubat 2008 Pazar

BİLGİ PAYLAŞIMI VE ARICILIK

ARICILIKTA NEREYE
Arıcılıkta ilk olmazsa olmaz; arı aşkı. İlk okul gibi önce arı sevgisi ve aşkı. Sonra bana göre sonraki sıralarda ticaret. Belki bilimsel değil ama DNA da var olan kalıtsal.
Çok olmadı belki yedi sekiz yıl önce, yer İzmir. Menemen Tarım Araştırma Enstitüsü. Benim için bir duayen bir ARICI PİRİ, Ali İhsan Bey. Konusunun duayeni. Yılların verdiği bir bilgi ve tecrübeye dayanan BİLİM ADAMI.
Arıcılıkta netleşmiş, konulara hakim olabilmenin neresindeyiz. Arılar ölüyor denildi. Herkez konuştu peki yetkili ağızlar... Keyfimize göre ana siparişi veriyoruz.....iyi de ben istediğim ırkı kullanırım. Ya ham petek....eee ticaret istediğimi alırım .....hangisinin daha doğrusu kaç tanesinden kim ne zaman numune aldı. İçerisinde mikro organizma tahlili yapıldı......Ya Varroa, aklıma gelen beş, altı, yedi ruhsatlı ya da ruhsatsız ilaç ismi geliyor....İyi de hangisi. Tamam tamam bir de şu bal fiyatları var.... ya nereden nasıl geldiği belli olmayan ballar var ya onlar. Nereden nasıl geldi. Kim getirdi.......Denetim...

Hiç yorum yok: